Автоклав призначений для консервування та стерилізації м'ясних продуктів і всіх видів консервацій
розрахований на 5 банок по 1 літру або на 8 банок по 500 мл
Робочий тиск від 0.35 до 0.4 МПа
Температура стерилізації 113-120 градусів
Маса автоклава 20 кг
Габаритні розміри
Висота 50 см
Діаметр 30 см
Тиск відкриття запобіжного клапана 0.7 МПа
До комплекту входить запасна гумова прокладка
Принцип роботи
Для приготування м'ясної тушкування та консервування інших продуктів треба
1 Закатати банки відповідно до рецептуру (див. літературу присвячену рецептам приготування тушкування та інших консервів)
2 Поставити на решітку рядами закочені банки (проклавши між рядами мішку або грубу тканину)
3 Налити в автоклав воду так, щоб над верхніми банками було не менш ніж 3 см води
4 Добре закрити кришку
5Накачати машинним насосом через золотник повітря (начальний тиск до нагрівання має становити 0.15 МПа
6 Почати нагрівання на газовій плиті (електропліту для цього автоклава не підходить) під час нагрівання тиск збільшуватиметься до необхідних нам 0.45МПа, що відповідає 120 градусам (дивіться таблицю в інструкції) Спробуйте спочатку 1 банку не більш ніж 40 хв
7 Після закінчення зазначеного часу необхідно знизити тиск поступово зменшуючи нагрівання до повного вимкнення джерела тепла.Затем дати охолонути автоклаву до температури 25-30 градусів.Послуг чого ніпелем повільно скинути тиск у встановленні.
Не допускайте різких нагрівань або охолодження, різкого скидання або зростання тиску (можуть розкритися банки)
8 Відкрити автоклав і витягти консервацію
Перед використанням автоклава уважно прочитайте інструкцію
Не кидайте автоклав без нагляду (потрібно контролювати тиск)
Основні атрибути | |
---|---|
Об`єм | 30 л |
Країна виробник | Білорусь |
Максимальна робоча температура | 120 град. |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Джерело нагріву | Зовнішній |
Максимальний робочий тиск | 6 МПа |
Тип | Автоклав |
- Ціна: 3 900 ₴